Min söta lillsyrra

Tog dessa bilder på Margit förra veckan. Så fina!! Min sockerbit <3
Hon har blivit stor! <3

Packningslista Sälen

Jag har nu äntligen skrivit ner min packningslista inför Sälen. Den blev lång men ändå inte.. tycker det är megasvårt att veta vad man ska ha med sig.. om man har glömt något viktigt ex. Inte kul då. Har ni några tips för vad som måste med i resväskan?? Så hojta till! Tacksam för all hjälp...
Annars så idag har jag bara försökt njuta av min lediga måndag. Tvättat, varit ute med hundarna, druckit te för att bli varm i kroppen, softat och som sagt skrivit packningslista. En lugn måndag. Fixade ju mitt id-kort för en vecka sen nu och redan idag fick jag ett brev på posten om att jag kunde hämta det inom fem dagar. Yes vad najs! Kanske man hinner festa nån afton innan man drar.... vore fett med najs kul assssssååååååå!
Bjuder på coolaste bilden ever från i våras.
När jag är ovanligt glad över något så brukar jag alltid några sånna glädjeskutt.. det brukar känns bättre än bäst då.. Härligt värre!! Det ser förresten ut som att jag e så himla glad för att jag ska ut med sopporna... oboy liksom... inga soppor i den påsen... tyvärr haha!
Vi får se vad resten av min lediga måndag kommer att se ut.. Tror det blir chillpill framför soffan och massa mys med familjen... <3 Dra in massa kärlek som det bara går innan man snart lämnar dem. Ingen julafton med dem ju.... har knappt tänkt så långt men när tanken slår mig känns det megakonstigt...
Tänk er själva. Man är helt plötsligt vuxen... igår skojade Lasse om att mitt rum inte kommer se ut som vanligt när jag kommer hem i vår.. Mamma kommer då ha gjort det till ett syrum.. Tror de menade det.. Den som väntar får se..
Pussssssssssssss

Önskar mig denna kniv!

En Wusthof från Tyskland. Mmmmmm tack på förhand tomten ;) hahahha skoja
Denna skulle göra susen i de kalla Sälen.... det vet ni alla om eller hur??

Min framtid!

Jag har nu fått mina biljetter som ska ta mig fram till mitt slutmål, Hundfjället. Jag ska göra allt för att skaffa Internet och låta er vara uppdaterade om min framtid där! Promise. ;)

Mensade ner jobb

Pinsamt värre, men det är ju egentligen bara mänskligt..

Bästa!! Nu firar vi helg..


Kockajävel Gastro

Tjabba! Jag har haft fullt upp på jobb. Igår var det första dagen på vårt julbord som vi ska ha nu varje dag fram till nästan julafton. Shit vilket fint julbord. Nästa vecka jag ta med min systemkamera och ta massa fina bilder! :D Det lär dyka upp, lovar er. Annars går det faktiskt skitbra för mig just nu, trivs som fisken i vattnet och har kul med dem jag jobbar med. Kommer bli sorgligt att lämna dem men så är det. Avsked suger rövhål..
Här har ni lite bilder ifrån de två senaste dagarna på Gastro!
I onsdags hade vi 25 personer från ett företag som hade matlagningskurs hos oss. Detta var deras förätt som de lyckades göra på väldigt kort tid.
Här har vi pilgrimsmusslan!
Här har vi deras dessert de 25 personerna gjorde. Utan glass... haha glömde ta bild med glassen. Det är i alla fall vaniljkräm och chokladkräm med carameliserad ananas och kokos.
Här har vi den goda tungan.... fy vad speciellt det smakade... usch fy blä att bara veta att det var tunga! Christian fick posera med den i handen... Han försöker jämföra sin tunga med den andra... Yeah vilken skillnad!
Nu väntar jobb. Puss puss lovers

Sail away with me honey


Celine Dion Xmas


Love


Julutmaning av mamma

Här har ni listan! Kul tycker jag. Kommer jobba på julafton med två julbordssittningar och sen kommer jag jobba på nyårsafton då vi erbjuder en nyårssupé uppe i Sälen.
Såhär svarar jag på listan:

Pepparkakor - Lussebullar
Skumtomtar - Knäck
Ischoklad - Marsipan
Kättbullar - Prinskorvar
Julkorv - Julskinka
Lax - Sill
Revbensspjäll - Janssons frestelse
Paradis - Alladin
Rullsylta - Pastej
Glögg - julmust
Salat - dopp i grytan
Ris a la Malta - risgrynsgröt
Äpplemos - Senap
Hemma
- Borta
Utomlands - Sverige
Ge
- Få
Mysteriet på Greveholm - Dieselråttor och sjömansmöss
Chokladkalender - Paketkalender
Plastgran - Äkta
Arne Weise- Ernst


Vill Parre, Sanne, Jasse och Romina besvara denna jullista?
Puss vi hörs!

Tjabba! ny favoritblogg?

Idag har jag inga planer för vad jag ska göra. Alla min kläder jag ville ha tvättade inför en ny vecka är tvättade och sen till och med vikta, hundarna har fått sin lunchrunda. Två av tre hundar gjorde nummer två. Nu sitter jag här i min nya mysiga fleecejacka. Mmmm så myys. Lyssnar på det grymt bra albumet med Daniel Adams-Ray. Den är trevligt bra! Jag har inget att göra, då bloggar jag sen läser jag samma bloggar om och om igen ifall de har uppdaterat något nytt. Måste hitta fler att följa. Ibland känns det som jag går igenom min favoritblogagr så snabbt. Är det ett tecken på att de är för fååå.. att jag måste hitta fler att läsa. Jo det tar jag det som, så bara för de ska ni skriva en kommentar med era favoritbloggar. Snälla! För min skull.
Puss gullungar!
Kan ju nämna mina bloggar jag dagligen följer:
Margitohlsson.blogg.se
SanneAndersson.blogg.se
JasmineRolf.devote.se
Yogajenny.blogg.se
Tarzansmamma.blogg.se
Romina.devote.se
http://varthailandresa.blogg.se/
Sen följer jag Paradisehotel deltagarnas bloggar..på tv6.se när jag orkar och hinner.
Sen följer jag bland annat Natalie Karlssons blogg på kanal5.se och läser ibland de andras med. Men den tycker jag har blivit sämre, därför blir det max två gånger i veckan för den, tyvärr.
Sen läser jag såklart Kissies, Kenzas och Blondibellas då och då. Men även Tyras.
Hmmmm har jag glömt någon??
Sen Nemos blogg från Kungarna av Tylösand läser jag med.
Får absolut inte glömma min absoluta favorit, Egoina!!
Pusssssssss
Tror inte jag glömt någons.

Skidshopping!

Idag har jag köpt en massa inför Sälen. En skidjacka med tillhörande byxor, mössa, vantar, skisocks, fleecejacka och ett underställ. Skkkkeeetabra att ha det gjort!! :D Nu fattas bara skidorna, pjäxorna hjälmen och brillorna. Men det tar vi snart med! Hihihi!! Skidjacka och byxorna valde jag att ha i svart och sen göra det mer roligt med färg på vantarna och de. Svart funkar liksom alltid!
Sen innan idag har jag fixat nytt leg, kommer inom två veckor. Bilden till det blev skitbra... najs ju! Sen så åkte jag, Malla och mamma vidare till Maxi där jag köpte ny ansiktskräm (fetare) sen så köpte jag ny roge och nytt sminkremover. Skönt att också ha det köpt! :) Det var efter det vi åkte till väla för min skidshopping..
Nu är ju resan dit bokad och det känns verkligen på riktigt när jag köpte kläderna idag. Ida Petterson ska till Sälen och jobba med det bästa hon vet, maaaaaaaat och sen på det ska hon lära sig åka skidor! Vad kul det kommer bli!! Fy sjutton vad hon längtar nuuuuuuuu.
Bilder från dagen!
Jag och Margit på bussen in till Helsingborg idag!
Nu ska jag steka pannkakor! Puss på er. Loce <3

Känner mig ensam..

Alla i min familj använder just nu eltandborstar. Snacka om att jag har ett underläge! Min tandbortste kan inte ens stå av sig själv.. Lågt eller vad. Känner mig lite mobbad faktiskt...

Loppis bild

Var på loppmarknad för några veckor sedan med mammi och Lasse. Denna bilden tog jag på moi då ;)
Yay!

Ångest

Jag Ida Petterson är en person som är ganska känslig av sig och ganska lätt för ångest emellanåt. Det handlar om småsaker och det händer lite då och då att jag hittar anledningar till att ha denna dumma och onödiga ångest. Som idag. Idag har jag ångest för att jag inte är på Gastro och jobbar.. Jag praktiserar enbart där vilket betyder att jag inte får någon lön för det jag gör. Får bara en så kallad ersättning av arbetsförmedlingen, 100 kronor om dagen eller vad det är. Men ändå känner jag lite ångest.. Jag ska jobba varannan lördag och denna lördagen skulle jag vara ledig. Men jag visste från igår att de hade mycket att göra för ikväll. Så jag sitter här och har faktiskt lite ångest över att jag inte valde att hjälpa dem. Men sen så nånstans så känns det som att jag vill vara hemma och umgås med min familj så mycket jag kan innan jag åker. Stor familj som man har är man van vid mycket liv och glädje från sin familj så det kommer bli grymt att lämna dem ett tag faktiskt. Men som mamma och Jossan säger, man är bara ett samtal ifrån och det är ju faktiskt sant. Men det är bara när jag tänker på det som jag får upp ångesten...
Sen så är man ju lite rastlös nu istället och hade säkert kunnat vara där och jobba. Fast helst av allt hade jag nog bara velat ha en lång utekväll mad mina fina tjejer! Det hade inte suttit fel! <3 Miss u.
Jag saknar vår fucking bästa roliga DICOkväll i Lund! Den är svårslagen.:
Härlig kväll!!
Sen har vi denna sjuka kväll på Cardinal. Shit vad vi ägde där med!! Oförglömligt!
Vi e galna!!
Vill partaja nu ju..... :D Någon som vet någon fest??

Olle <3

Inte för att jag följer idol men ändå. Margit lillsyrran tipsade om denna. Visst e den bra?

Lite frågor..

Fick lite frågor jag skulle besvara av en kär vän.
  • Om ni fick bli precis vad ni ville utan att tänka på pengar, vad skulle ni blivit/gjort då?
  • Vilken låt får er mage att krama ihop sig lite extra och pulsen att slå lite snabbare? (lägg upp.
  • Är du lycklig?
1. Jag skulle nog startat eget företag eller något. Satsat helhjärtat på det och se om man kunde lyckas! Vad för företag tar vi då.. Haha!
2.
Här har vi en vacker melodi som får mig att le och må bra. Den är lugn och harmonisk och jag kan koppla av till den. Typisk mamma musik.. märks i alla fall att jag har hennes gener. Lyssna och njut ni med!
3. Jag är lycklig! Jag är frisk, mår bra och har världens bästa familj och vänner. Jobbar med det jag vill, mat och känner att det är min grej (just nu). Går det att bli mycket bättre? Knappats.
Eftersom frågorna var så grymma och bra skickar jag vidare dem till mammsen, Jenny och Jossan. Pussssss på er

Försov mig..

Haha. Fick ju sluta lite tidigare igår kväll för att jag skulle hinna fixa och sova en massa innan foticastingen idag. Tyvärr somnade jag väl inte förrän 2 på natten och sen hade jag ställt klockan på halv åtta... tror ni jag går upp?? Nej, jag stänger av alarmet utan att jag vet vad jag gör..?? Sen vaknar jag istället 15 minuter innan min buss ska gå till fotocastingen.. Ööööö hann liksom sminka mig och cykla till bussen på 10 minuter. Fan asså hade värsta morgonfrillan och hann inte käka någon frulle. Usch fy!! Sånt hatar jag.. inte kul alls ju. När man ska vara som finast och ska prestera som bäst blev allt istället så fel. Fan. Skitsamma nu är det gjort, bilderna är tagna och ja det blev nog en del bra foton trots allt. Hoppas på det i alla fall. Märks i alla fall att jag inte alls är van att stå framför kameran.. Eller fotografen fick hjälpta mig en del med massa poser... Det är fan svårt det där. Hann inte ens bli nervös... det va det enda positiva. Hoppas de snart skickar bilderna till en så att jag sedan kan visa dem för er här!
Puss fortsättning följer.
Nu väntar en helkväll på Gastro. Låt mig få en bra kväll!! :D
Pussssssspussssssss

Bad luck

Nej men va fan.. min dag har väl gått bra trots lite för mycket mjöl lite här och där och ris.
Bakade det första jag gjorde innan idag väl efter det var jag tvungen att hjälpa en kille att hämta massa mer mjöl i källaren. Detta mjöl hittar vi först inte men sen till slut hittar vi det och då ligger detta mjöl på en väldigt konstig plats. Mellan massa andra tunga grejer som frysar etc. Jag försker lyfta detta mjöl men misslyckas och påsen går istället sönder och typ ganska mycket åker istället ut på golvet.... Hahahaa.. Japp... Nej men det var inte så jättekul då jag hade viktigare grejer för för mig än att städa här..Bildbevis nedan: Där bakom kunde jag inte städa... tyvärr men satans störigt. Är detta ett tecken på att man ska bli bagare eller att man inte ska bli de? Det är frågan! Sen så fick jag äran att göra kvällens p-mat, korvstroganoff och ris. När jag skulle koka ris spillde jag också massa ris istället för att koka den typ.... så ja bad luck day där. Köksmästaren frågade mig vilket ris som var bäst. Svaret han gav var i alla fall klitoRIS. Höhöhöhö... sånna skämt får en tjej stå ut med i ett kök med majoriteten killar...;)
Sen så lyckades jag ta en bild på en jäkligt dyr förätt. 
Smörstekt brioche (ett slags bröd) créme fraiche, gulbeta med en sked kaviar. 400 spänn får man ge för den ;)
Puss puss på er mina sköna! Imorgon ska jag upp med tuppen. En fotocasting väntar och jag har inte hunnit bli nervös... inte än i alla fall. Puss puss lovers

Tom plånbok....:(

Igår träffade jag Jasse och vi kollade lite grejer till mig inför Sälen. Sen fick jag köpt en ny skalkniv igen.. då den blev försvunnen på Gastro. Sen kollade jag på kniv jag ska önska mig i 20 års present och en ny pincett. Köpte också ett litet anteckningsblock där jag skriver ner alla recept så jag lättare kan använda dem när jag arbetar i köket. Allt detta köpte jag trots väldigt tom plånbok.. detta resulterade i att när jag väl skulle handla lunch på Donken så hade jag för lite pengar på kortet. Då är det illa.. Men va fan så e det när man jobbar gratis.
Jag och min nya fina lilla kniv.. Har nu ristat in mitt namn på flera ställen och nu ser jag till att ingen råkar "låna" min kniv. Hahaha..
Mitt nya rosa block ;)
Jasse med hennes lilla bäääbis mobilen..
Puss på er alla! <3 Nu ska jag snart iväg och jobba. De bad mig komma en timme tidigare... det ska bakas 3000x3 kuvertbröd idag .. mjaaooooo

Chokladbollar

Recept:
100 gram margarin/smör
1 dl socker rör man ihop.
Sen blandar du ihop resten av ingredienserna som är 2 msk kakao 1 tsk vaniljsocker 2 msk kallt kaffe och sist 3 dl havregryn.  Super enkelt recept som jag tycker du också borde göra för att överraska din partner eller din bästa vän eller kanske till och med hunden, varför inte? Sen när jag hade rullat mina bollar smälte jag under tiden ner lite blockchoklad jag hittade i kylen och rullade in bollarna med det och sen på med kokosen. Lät det stå i frysen en kvart sen var det dags att njuta.. :)
Avslutar med en bild på min senaste tavla jag köpte på Ullared när jag avr där för några veckor sedan.
Den blev min för endast 25 svenska riksdaler. Köpte även en tavla där det stod Love. Mycket fint tycker chef Ida.

Jag älskar att skriva

Jag hatar att läsa böcker... när jag var mindre och gick i mellanstadiet så hatade jag verkligen att läsa men jag försökte verkligen att tycka om det för jag var ju en liten pluggis. Eller jag har alltid tyckt om skolan och velat ha bra betyg av lärarna. Ambitiös till tusen är/var jag alltid! Jag var aldrig den som läraren skällde på snarare tvärtom. Den tysta och snälla Ida som läraren gillade. Men sen i gymnasiet lärde jag mig mer och mer att säga ifrån och att inte ta någon skit. För det ska man verkligen inte ta. Men nu här i bloggen skriver man istället av sig och det gillar jag väldigt mycket. Älskar att skriva och få ut mina känslor. Det är också kul om man får feedback för det man skriver med och det gör att man i sin tur fortsätter att skriva. Sen kan det också vara så att man inte har något kul att skriva om och då blir väl bloggen ganska tråkig att följa, men ändå har jag alltid några läsare som följer... såå sött! :)
Idag har jag bara chillat. Sovit länge, ätit god frukost, gått promenader med hundarna, sett på tv och sovit lite till sen har jag ju såklart också läst massa bloggar. En av mina favoriter. Lyssnat på hennes braiga radio och sånt dära. Kolla in den och bli inspirerad för det blir i alla fall jag. Tack o hej leverpastej nu ska jag ut med hundarna aldelles själv igen. Pusss love you

Hetast!

Tyson Beckford

Skön musik med Lissiee


Landet lagom?

Ibland undrar jag detta... Varför man aldrig är nöjd eller alltid strävar efter att må bättre? Köpa de hetaste och de mest trendiga skorna, resa till Thailand varje jävla vargavinter, ha det bästa och det mest perfekta romantiska kärlekslivet, göra det ena eller plugga på Chalmers. Varför ska man alltid göra de? Jag längtar alltid tills jag är ledig när jag jobbar för då ska jag hinna fika på det superbraiga fiket eller köpa den coola väskan. Jag klagar hur trött jag är och längtar till hur mycket jag väl ska sova när jag väl blir ledig. Sen som nu idag klagar jag istället på att jag vill ha saker att göra, rutiner och sådant, känner mig uttråkad och vill då istället jobba igen... Detta blir då en slags dubbelmoral och en ständig ond cirkel som aldrig lyckas få ett slut. När man väl är utvilad och fått sina antal timmars väl behövd sömn klagar man då istället för något annat. Varför blir man aldrig nöjd med det som är lagom? Förstår inte på mig själv ibland. Visst det är kul att jobba men sen så blir man trött på de och vill vara ledig när man väl är ledig sen vill man jobba och så håller det ständigt på. Jag blir liksom uttråkad och får myror i brallan, detta resulterade idag att jag storstädade huset och ovan våningen fick en rejäl ommöblering. Positivt för mamma negativt för mig då jag istället klagar. Trist att göra men det fick bli så då jag annars bara kollar facebook stup i kvarten likaså bloggen som jag tyvärr hinner göra ändå 24/7. Ingen ny kommentar som man lyckats skapa sig till eller ny kul statusuppdatering att läsa eller kanske någon gammal avdankad kompis som nyligen blivit singel eller kanske till och med fått nytt jobb.. detta får jag reda på ändå.. Jag är alltså online på facebook hela jävla tiden när jag är ledig. Snokar runder, följer andras andras bloggar vänners som ovänners och söker ständigt efter att känna mig bättre. Landet jävla lagom kallar jag det och uppenbarligen räcker det inte. Jag får inte ekvationen att gå ihop... sorry för Sverige får nu därmed kallas landet LAGOM!


Skidkläder?

EVEREST M SKI PT EF09
Kläder/EVEREST M SKI PT EF09 från stadium.se
Har hittat denna till ett skapligt pris på Stadium.
EVEREST W SKI JKT F10
Kläder/EVEREST W SKI JKT F10 från stadium.se BURTON W WH YO 20 BEANIE

Kläder/BURTON W WH YO 20 BEANIE från stadium.se
EVEREST W UW SHT F10
Kläder/EVEREST W UW SHT F10 från stadium.se EVEREST W UW PT F10
Kläder/EVEREST W UW PT F10 från stadium.se
EVEREST W SOFT MTN F9
Kläder/EVEREST W SOFT MTN F9 från stadium.se
SCOTT KID ICON
Alpint/SCOTT KID ICON från stadium.se
EVEREST ALL MOUNTAIN
Alpint/EVEREST ALL MOUNTAIN från stadium.se
Resten får jag kanske hyra... får se ;) Vad säger du mamma?? Kan man få en tidigare julklapp? hahahhaa Jag har väl varit snäll i år..
Nu ska jag nanna kudden. Ses imorgon mina läsare! Pusssss

Fotocasting?!

Jag ska ju på en liten fotocasting nu på fredag. Tror inte jag nämnt detta här i bloggen i alla fall. Ni som följer mig på facebook lär veta. Där ska man ta med sig två eller fler olika ombyten.. och vara sminkad innan fotografering. Det är typ som en audition kan man väl säga. Tio olika snygga brudar ska bli fotograferade och sedan är det fem snyggare brudar som då går vidare och kommer få modellera för Väla 2011. Vara med i olika sammanhang i samarbete med Väla. Så ja det ska faktiskt bli riktigt kul. Något väldigt ovanligt för min del då detta är första gången. Men det gäller väl bara att le och se glad ut kan jag tänka mig. Resten fixar ju fotografen och kameran.. Sitter nu här och ska försöka hitta något perfekt att ta på sig på fredag. Har tyvärr inte riktigt råd att köpa något nytt.
Här bjuder jag på lite bilder på moi ;)
Jaja, vi får vart det leder. Alltid värt ett försök då det var en annan som ringde upp mig och ville ha mig där. Sånt är nice att man slipper ragga upp dem!

Lista!

Innan idag började jag skriva på min lista.. Den handlar om allt jag måste fixa eller köpa inför Sälen. Tänkte underlätta för mig genom att rabbla upp den här med om det är ok för er?
- Fixa ny legitimation då min plånbok blev stulen ganska nyligen..
- Köpa nytt anteckningsblock till att skriva upp viktiga recept då man arbetar i kök.
- Köpa kökspincett och ny skalkniv då någon jävel "råkat" få med sig den på Gastro..
- Köpa två underställ till min skidåkning. Det kan nog vara bra att ha två olika då man kanske svettas en del.
- Nya skidbyxor och ny skidjacka.
- Ny mössa, vantar, och halsduk.
- Boka tågbiljetten upp till sälen så snart som.
- Skaffa nytt smink och sånt då det inte finns så mycket sånt i närheten där jag ska bo.
- Skor? Där får det bli ett frågetecken efteråt. Då jag har ganska varma vinterskor, nämligen mina Uggs från förra året. Tror de är ganska bra att ha där uppe. Behöver nog inte köpa några andra.
- Skidglasögon? Haha. Detta var min syster Caroline som kom med detta förslag då hon tidigare åkt skidor och sa att detta lär behövas.
- Ta med idominsalva för torra läppar. Höhö...
- Massa raggsockar.
- Ta med hela min festgarderob plus köpa en ny!
- Massa koftor måste också med upp.
- Sen får vi inte glömma att ta med hugienartiklar x 3. Haha... detta lär vara dyrt där uppe i de små närbutikerna.
Där tog det stopp! Vi får se om listan behöver fyllas på. Kom gärna med förslag om det är saker vi har glömt. Tacksam!
Pusshaj
Jag är ledig imorgon och på tisdag med är det någon som vill hänga?? Snälla!! :)

Veckans kockabilder!


Äppelpuré och äppelsorbet tillsammans med en Berlinemunk med massa hallonsylt i under ett lager av mixad brownie. (kan meddela er om att det var jag som gjorde munkarna...;)) hahahaa...
Här ser ni den berömda bärdesserten på Gastro. Vaniljkräm med olika bär, björnbärsmousse, en kula hallonsorbet bredvid lite bärskum under ett lager av crumble. ;)
En liten amuse, en lite mindre aptitretare. Här vet jag bara vad det vänstra är, löjrom, pocherat ägg tillsammans med en gulbeta och lite creme fraiche.

Kärlekar

Kärlek är att kunna läsa varandras blickar på bråkdelen av en sekund och samtidigt känna att det finns nya sidor att utforska hos varandra.
Citat taget från mammsis blogg
Lilla Bonzo när han var liten.. Varför kan de inte vara valpar för evigt????
Nu har kockajäveln tagit helg..Puss puss <3

NYYY!!!!!!! :D


Vilken dröm!

I natt så drömde jag en fucked up dröm. Dvs, en dröm om min arbetskollega vid namn jag inte kan stava till, vi säger istället Johan... hahaha lättare att stava till, ja han jag går bredvid på Gastro på kalla sidan. Han är ganska yr och stressar alltid upp sig inför varje service vi ska ha i köket. Flera gånger nu på raken har han varit orolig att inte saker funnit gjorda.. så har istället jag fått ryka in och göra det.. ex en sats vaniljglass.. Sen visar det sig att det fanns.. så har man gjort det i onödan. KUL, eller inte. Skitsamma.. åter till drömmen.. ja jag drömde igår att någon i köket råkade skära av Johans pekfinger... GAAAHH, ja det är sant. Sjukt va??
Usch.. Hoppas jag inte är den enda med äckliga tankar när man håller i en kniv... hahaha
Snart ska jag cykla iväg till jobbet, sista kvällen innan min långa helg!!! ( tre dagar) Sen ska jag börja planera min framtid, ni vet Sälen... Vill skaffa ny vinterjacka.. eller jag måste de... Sen måste jag fixa nytt leg, sen vill jag besöka min skola i Kävlinge där jag blev upplärd till kock. Åhhh vill berätta allt för mina lärare vad jag gör och så vidare. Hade aldrig någonsin trott för ett år sedan att jag skulle sitta här och veta att jag ska leva i Sälen sex månader. Sjuk tanke... För ett år sedan började jag min kockutbildning och tvivlade på om det egentligen var rätt för mig. Nu idag tvivlar jag fortfarande men har istället viljan som stöder mig. Jag vill detta! Jag vill bli bättre. Fick förresten igår ett kul samtal från en stockholmare. Han frågade om jag hade lust att jobba för honom i Sandhamn på hans ganska nya krog nästa sommar. Alex min bästa killkompis hade rekommenderat migsa han. Så ja, boendet fixat där i så fall så då är kanske också min sommar löst. Det är liksom bara två månader sommaren är. Inte alls länge.. ;) Fan vad det rullar in erbjudanden för mig. Det känns verkligen som detta är meningen för mig. Jag ska syssla med detta. Nu i alla fall..
Här ser ni en bild på mig. Första skoldagen med kockakläder. Fyy sören asså vad snabbt tiden har gått. Inte trodde jag här att jag skulle vara här jag är idag liksom.... Ni fattar! Fast sen så har man faktiskt sånna dagar då man bara vill hem och sova, gömma sig under täcket och bara sova. Slippa tänka, slippa vara i vägen... Sån dag hade jag igår. Var trött och seg och jäklig. Köksmästaren som höll på att fixa mat till en catering vi har till Laila Bagge ikväll.. han bara.. Ida är du nannig? Jag bara skrattade bort det som jag brukar göra. Han bara: Trodde inte du kunde vara sån.. Haha.. Efter flera långpannor i rad orkar inte tålamodet mer. Så är det..
Nu ska jag cykla, ses mina kära följare! Vi måste festa ihop innan jag flyttar, LOVA DET!!!!

<3

Livet rullar på som det ska och jag väntar på två förskräckligt jobbiga dagar på Gastro. Tror faktiskt jag överlever ;)
Pusss Puss på er LOOOVE YA!! Glöm inte lyssna påd enna låt... så bra Tommy Körberg gör denna låt... Åhhhh me love!

Fick jobbet i Sälen!! :D

Jag fick jobbet!! Vet ni hur jäkla glad jag är nu??? Det är obeskrivligt!!
Åhhh, nu kan jag börja planera, köpa ny jacka, nya skor... åhhhh!!!! Jag ska spendera min vinter i Sälen, åka skidor och lära känna massa nya människor och dessutom jobba med mat. Kan det bli bättre?
Kommer bo i stuga och ja klart kommer jag updatera er om hur mitt liv är där uppe. Kommer nog fixa sånt mobilt bredband!! Det är ju bara ett måste.
Pusssssssssssssss massa kärlek <3

Nåt

Jag har lyssnat igenom Daniels nya album och den är fan riktigt skön. Speciellt denna! ;)

Saker jag måste köpa!

På denna sida har jag funnit mina grejer för att uppnå fin och god mat i köket!
Bland annat detta knivset från TWIN cuisine Zwilling, kostar 1599 kronor här.
Eller Globalknivarna som också är väldigt bra. Detta knivset kostar 1395 också här.
Sen har jag hittat en bra kock-pincett som jag bara måste ha när jag jobbar i ett kök. Kostar endast 75 kronor. Ska lätt bli min första investering.
Puss puss på er! ;)

Prisoner, The made, Catwoman och the real devil!

Igår var ju den efterlängtade Halloweenfestens tidpunkt. Dagen började med en bussresa in mot lokalen med alla kassar fulla med snacks, alkohol, kläder och högtalare. Lokalen fixades i några timmar och vår fantasi gjorde lokalen verkligen superläskig. Men tyvärr när chef Ida skulle skära lime så skedde en olycka, skar mig i fingerblomman men väl till pass, så passade det ypperligt in i min utklädnad för kvällen.. efter det så tog vi bussen in till stan, gjorde oss fulla med mat från Max. Efter de promenerade vi spänt och förväntasfulla in till Jasmine för att göra i ordning oss. Sen ut i kylan igen för att sen ta bussen igen fast denna gång mot slutmålet, kvällens lokal! Vid sjutiden anlände vi till lokalen och väl där började vi fixa drinkar och gjorde oss förberedda för att möta alla gäster. Gästerna kom trots allt och vi hade en hejdundrandes kväll med massa glädje!! Tack alla som kom dit och ville fira halloween med oss!

Nu ska jag sova!! Massa kärlek! <3
Fler bilder kommer..

Schysst p-mat i alla fall!

Det braiga att vara och praktisera på Gastro är att man får schysst p-mat. Det vill säga personalmat.
Här har vi bland annat lite lamm jag fick i mig i fredags.
Sen så har vi lite dessert till de gäster som valt att äta gås som varmrätt.
Vacat äpple med vaniljglass och äppelsorbet, gjutna creme brulé du chef Ida med valnötscrumble och en äppelpuré.

Säg att ni också hoppas..

Denna bild tog jag dagen innan jag skulle till Öland i somras. Med massa förväntningar for jag iväg på en oförglömlig resa som varade hela sommaren. Träffade många nya människor från hela Sverige och hade det superbra!
Kom ihåg att jag hade legat sjuk i en vecka i halsfluss och detta var första dagen jag kunde gå normalt haha. Träffade bästa P för en shoppingtur för det sista innan Öland.
Nu är jag där igen... förväntansfull om en ny säsong fast i kalla Sälen. Denna gången blir det till att lära sig åka skidor eller kanske till och med bräda. Hoppas fan ta mig någon vänlig själ dyker upp och träffar mig där uppe. Det lär bli många afterskin och mycket partaj men såklart mycket slit på jobbet! Hoppas hoppas verkligen de vill ha mig!! Vill så hemskt gärna!!! Snälla!!!!!!!!!!!!
Puss på er nu ska jag iväg och slita röven av mig på Gastroooooooo.
<3

Sälen i vinter?

Igår hade jag en riktig bad day.. Allt gick snett. Trodde inte arbetsdagen skulle ta slut alltså. Men ja det gjorde den. Och mitt i allt det dåliga får jag ett mer kul samtal från Sälen. Det gäller jobb. Så jag ska nog inom de närmsta dagarna upp för en intervju. Ganska nice att kunna åka skidor hela vintern!! Trots att jag aldrig åkt, men va fan, man kan ju lära sig. Och jag har inget kul att blogga om egentligen. Eller jo.. snart är det årets halloweenfest som gäller! Det ska bli grymt kul!! Ville bara säga de.
;)
Puss

Mens

Lönen är som mens. Den kommer 1 gång i månaden och varar ca 5 dagar... ... och om den inte kommer, då ligger man jävligt risigt till!!

Ulla

Idag var jag på Ullared med Jasse och hennes mamma. Det var satans mycket folk så jag glömde nog att kolla igenom massa. Fick nästan tokspel då man knappt kunde ta vagnen någonstans.
Lite biler!
Träffade Morgan! <3
Jasse med!
Fläsk till middag!!
Hem blev det lite hygienartiklar, tavlor, godis, chips, en BH och sånt smått..trots nästan tom plånbok..:(

Att tänka på!

Puss på er!

RSS 2.0