Jag och Hedman på Harrys



Kunde inte låta bli att be om en bild.


Jag och mina kockar!





Klas



Och Benjamin "Bemmi"

Han vill aldrig va med på bild.. Man får verkligen tjata för att han ska va med.

Min fina lånecykel här på Öland


Beachen

Idag har jag legat på stranden med halva Harrys personal, solat och badat. Skitnajs. Har fått färg som fan på ryggen och på rumpan min.. tihi. Sen efter de handlade jag mat och gjorde tacos till mig själv. Lite ensamt men va fan va gott det var. Dyrt också! Fan alltså, det är inte lätt att bo ensam. Allt kostar. Blä. Ash imorgon väntar ett 11 timmars pass. Börjar tydligen vid kl 11 och jobbar nog till 22. Najs med pengar ju. Men ack just idag har jag grym hemlängtan.. till min fina familj mina fina vänner. Blä Kom hit någon och kräng lite äckliga kroppkakor med mig. Snälla!


Kroppkakor

Igår sov jag i princip hela dagen. Bakis som bara den då söndagen blev ganska hård.. lite för hård. Vi hade ju personalfest och där kunde man ta exakt vad man ville i baren och ja jag blandade ju och testade allt de hade typ. Sen efter de vid midnatt fick vi skjuts till Hotell Strand där vi fprtsatte natten. Där fortsatte vi att dricka och ja jag dansade och hade mig. Som alltid! Sjukt kul var det!

Sen nu idag har jag och min rumskamrat Matilda och hennes bästa vän åkt till norra Öland och solat och badat. Sen käkade vi kroppkakor hos Matildas föräldrar och har även hunnit kolla runder i massa små gulliga affärer. Köpte dock inget.. Krängde bara massa thaimat och som sagt äckliga kroppkakor. Kan inte förstå att folk gillar de..

Orkar inte lägga upp massa bilder. Får i så fall bli på facebook. Så ja kolla snart in där!

Puss på er.




Harrys i Borgholm

Hejsan! Har nu jobbat lite granna och hunnit komma igång.. Yeah najs är de. Igår var et mycket att göra för mig och jag sprang runder som en dåre. När det inte är så mycket att göra i köket så springer jag ut och leker servitris, alltså hämtar alla glas och flaskor. Rätt kul att se hur fulla alla är. Igår dansade jag och bland annat mina rumskamrater på Harrys. Skitkul var de, fast jag var rätt trött och hade inte alls planerat de. Men sen på midsommar blev det ju också en ganska sen natt... Nu ikväll väntar det lite mat och sällskap med alla på jobbet. Vi ska käka och bara umgås. Tydligen så är det något sen på Hotell Strand, dit alla drar en söndag.. Får se om vi drar dit sen då. Håler på att fixa mig.. ska snart cykla till jobb och slappa. Inte ofta man lär göra de på jobb liksom.

Ja nu kör vi och festar tredje dagen gilt eller vad säger ni?

Igår förresten var Magnus Hedman på Harrys och agerade DJ. Gissa om jag hade mod och ta bild med honom? Jo lätt! Så ja den bilden dyker lätt upp här snart.. ;)


Trevlig midsommar!

Hej alla glada! Jag ska snart cykla till jobb, börjar kl fem idag så ja vi får hoppas kvällen blir lagom lugn. Vill passa på att önska er en trevlig midsommar! Saknar er alla där hemma megamycket.. Idag har det varit fint väder, men det är nu frammåt eftermiddagen det har blivit kasst väder. Eller ja kasst, molnigt om man säger så. Ska inte alls klaga.. har bränt mig ganska mycket på gryggen och mina armar så idag köpte jag kräm, hela 20! Så ja fan numera ska jag inte bränna mig mer. Ha det nu så himla bra och ja kom ihåg att jag tänker på er. Puss puss på er mina gurkor..

Hörs snart igen!

Öland, Borgholm

Tjabba! (:

Mycket har hänt, nytt boende nytt jobb, nya  männiksor. Många nya intryck. Resan dit gick bra igår, många byten. Sen så träffade jag dem på jobbet och efter de drog jag med några till Pubben här i Borgholm.  Nu idag har jag och mina rumskamrater solat och nu i efterhand ser och känner jag att jag bränt mig. Ajjjj! Men shit vilket fint väder det har varit. Börjar klockan fyra imorgon igen så det ska bli trevligt. Det gick jättebra på smygöppningen idag.. inte alls många som skulle äta. Men ja jag har inget internet just nu.. men vi ska försöka fixa så vi får. Annars sitter jag nu i det enda hörnet som har internet... haha.

Saknar er där hemma förståss mega mycket... Men som sagt jag kommer tillbaka! Ska försöka hitta biblioteket som har internet...

Puss på er så länge..


Pusskalas på Jasses student

Till vänster Patrik min bror och till höger Daniel Parres snälla pojkvän. Och så jag i mitten full och knappt medveten..

Dagens roliga inköp

Matchade ju galant... höhöh. Dessa kostade lite väl mycket för min plånbok. 199kr på tretton i Helsingborg. Kunde inte låta bli.........

Dukning

Här har vi när jag och en elev plus två lärare dukade upp för skolans studenters middag. 140 personer.
Sen så "snoppade" jag 30 liter jordgubbar..
Ganska många... men de tog slut så snabbt.. fick tom snoppa fler ändå!

Mjölattack

Jag och Matte i skolan en dag. Blev attackerad av Sara med massa mjöl.. blandannat på mina kinder...

Kockajävel

Har idag träffat favorit Parre för en farvälshopping... Under tiden fixade jag lite ärenden som bland annat att hämta ut minneskort till mobilen. Och i samband med de kan ni nu se mina mobilbilder jag hunnit ta sedan jag köpte den. Kolla in!
Detta är min fina chokladmousse som jag gjorde under mitt praktiska prov i skolan. Desserten såklart! Jag gjorde fina små hjärtan som garnityr. Älskar kärleken!
Här ser ni en del förätter jag och Anki hade till uppgift en dag i skolan..
Vi gjorde 40 st. Tyvärr dök det bara upp cirka 27 personer... lite drygt.

Godingar

Denna låten får jag många minnen av, men ett speciellt som jag ofta skrattar till är att när jag bland de första gångerna lyssnade på denna låt så frågade jag min syster varför han sa att han inte hade någon kropp. "Lonely so lonely, I have nobody.." Hahahahha.. Yeah! Jag suger på engelska.
Och denna låt ger minnen då jag, Cicci, Sanne och Julie med flera hängde på Sjökrona som små... Shit vad vi shakade ass.
Ja fler låtar kan jag säkert hitta...

Packing..

Jahapp.. håller på att packa eller ja ta ut allt som ska packas ner i väskan. Kommer låna min systers skitstora resväska som jag ännu inte har, men testade att fylla en normal väska.. kolla!
Plus att jag har massa hygienartiklar och täcke och kudde......
En glad Ida försöker packa...
Visst kan man ta med sina nästan uppätna converse.. Det är ju bara coolt. (Hundarna här hemma har käkat på dem.. ;))

GLAD!

Jag är så himla glad och tacksam att jag har fått denna möjlighet!! Men samtidigt är jag grymt nervös... helt ensam kommer jag ta mig dit och allt... åhhhhhhhh hjälp.
Njuter av varje sekund....
Puss på er.

Vänskap

Igår kom Jasse inom mig med finaste presenten alltså. Helt utan anledning.. Hon bara bara för att du blev klar med din kockutbildning. En fotlänk... med hjärtan och en delfin.. så himla fint! Tack snälla du! <3
Hon åkte till Turkiet igår med. Tillsammans med hennes syster. Hoppas ni får en oförglömlig resa och med mycket sol!!
Sen kom vi på att vi inte ses mer sen iheller om inte hon kommer upp. Så jaa.... sorgligt värre.
Hoppas ni tjejer dyker upp!! Ni vet vilka ni är.
<333333 (Fjortishjärtan får man göra ibland..)

Bröllopet!

Fan vad fint allt var. Som en enda stor saga!! Jag är helt lycklig för deras skull och har suttit och kollat med familjen under hela dagen.
Jag vill också gifta mig nu ju... tror inte jag är ensam.
Hehehe..
Kärlek alltså <3

God morgon

Gick nyss upp för att ta mina tabletter men kunde inte sova vidare på grund av min huvudvärk. hoppas det går över snart. Jag har ju mycket att fixa. För jag ska finnas på Öland hela sommaren. Ska jobba där på ett ställe som ligger 25 meter till havet, Strandbaden heter de. Ligger i Köpingsvik som då ligger cirka 3 km utanför Borgholm, alltså cykelavstånd för min del. Kunde till och med få låna cykel av dem under den tiden jag var där.
När jag jobbar där har jag själv fixat så jag kan dela ett boende med två tjejer till i min ålder och vi kommer bo mitt i smeten i Borgholm. Jag har aldrig förr varit på Öland så jag tycker bara resan dit kommer bli riktigt spännande. Resten ser jag som en stor utmaning för mig. Jag kommer utvecklas, lära känna nya människor och få massa ny arbetslivserfarenhet plus att jag kommer tjäna pengar. Men det sistnämnda bryr jag mig inte så jättemycket om, ser det mest som en belöning för slitsamt arbete. För slita kommer jag definitivt få göra. Bokade tågresan upp till Kalmar redan igår och tåget kommer gå redan nu på tisdag, så jag har i alla fall några dagar till på mig att fixa och trixa här hemma. Så på tisdag kl 0930 åker jag till Kalmar för att sedan ta bussen över bron till Borgholm. Så om ni ska träffa mig i sommar vet ni vart ni ska leta!
Det var ju såhär för att i måndags hade jag redan sen tidigare bestämt mig för att återinskriva mig på arbetsförmedlingen. Vilket jag då fick som sysselsättning i måndags. Därefter på månsdagskvällen fick jag ett driv inom mig och gick in på arbetsförmedlingens hemsida ocg börja söka på jobb inom restaurangbranchen. Denna gången var speciell eftersom jag började söka genom hela Sverige istället för endast Skåne län. Så därför tog det mig ändå ganska länge att sortera bland dessa annonser och läsa och se om man var kvalificerad. För ja jag hade bestämt mig för att jag skulle endast söka de jobb jag var kvalificerad till. Ni vet, annars kräver arbetsgivaren att man helst ska ha jobbat fem år inom restaurang och så men har ju inte jag hunnit. I alla fall, där sitter jag och till slut när kvällen går mot sitt slut har jag bifogat mitt cv och skickat in en ansökan till 6 olika kockjobb här i Sverige. Där jag hade vad de sökte... Det längsta upp i Sverige var nog i Härjedalen jag hittade ett jobb lämpligt för mig. Har ingen aning alls vart det ligger. I vilket fall som kom jag i säng med ett leende på läpparna. Dagen efter blev jag sängliggandes och hade feber så från det fram till nu har jag ju varit sjuk..är fortfarande. Så igår mitt på dagen fick jag en mejl och jag trodde ju genast att det skulle vara ett sånt mejl som det står tack för din ansökan och var vänlig testa söka igen nästa säsong, typ. Men nej här stod det att de var intresserade och att det fanns en plats kvar. Kan meddela att jag inte kom ihåg vart det här stället låg och någonstans inom mig höll jag om att snälla låt det inte vara på Öland eller Gotland, på de ställena jag visste jag hade sökt på. Men på något vänster kunde jag få reda på vilket ställe det var och ja, ni vet det var ju på Öland....
Så nu sitter jag här.. med en bokad tågbiljett i min hand och vet var jag kommer syssla med i sommar.
Vi hörs mina vänner, det blev en ganska långt inlägg! Hoppas ni läste hela.
PussPuss

Jag i skolan

Hittade denna bild på mig på facebook..Från i fredags. När studenterna skulle ha glass.
Jag försöker låta glassen smälta lite så man kan få ur den och dela den i bitar. Ser lite dumt ut kanske men ja det var vad jag gjorde.

Jaaa


Tuppen!

Gick upp med tuppen idag eller nästan. Vaknade redan vid halv sex men lät mig somna om och vaknade sen vid sju och var pigg och utvilad. Som jag fått sova i natt. Shit så härligt det var att kunna sova! Sen så igår fick jag med mig hem sånt munskölj som man kan ta innan man ska äta eller ta tabletter för att undvika smärtan i halsen när man sväljer. Så då bedövar detta munsköljet hela min hals plus min mage.. det gör lite ont i magen men det är de värt. Så efter några minuter efter det låtit värka så kan man börja smälja normalt igen typ.. Så då passade jag på att ta mina tabletter, ska ju äta penicillin nu i tio dagar. Sen så blev det också panodil för att få ner febern.
Nu känner jag att jag behöver vila lite.
Imorgon är det bröllop!! Åhh vad känsliga Ida kommer böla floder... Så fiiint!
Pusshaj...

The number one läkare!

Jag var ju på vårdcentralen innan idag. Jag fick världens bästa läkare som verkligen var lugn och sansad. Han berättade skillnad mellan bakterier och virus och ville verkligen att jag skulle förstå vad det var jag hade. Ett plus var ju också att han var fin att titta på även om han var runt 40 eller så. Men ändå. Till och med Malla min lillsyrra sa de och hon är 13. Hon bara.. såg du så len hud det såg ut som han hade. Aww..
Tack till honom för han var så bäst!

Halsfluss

Och 39,5 graders feber.. Aj aj.
Mer behövs inte sägas.

Vet inte

Ingen aning om vad jag ska blogga om nu. Öööööö. Jag har gått och blivit sjuk. Feber, ont i halsen, ont i kroppen och frysit och varit varm samtidigt. Aj aj... vill ju va frisk. Finns inget bättre än att vara frisk ju.
Sängen har varit min bästa vän hela dagen. Och nu på allt är jag sugen på isglass av allt!
Mjo. Vi hörs väl sen när jag orkar blogga mer.
Puss mina fina läsare..

Uttråkad

Kom hit om ni vill ha en kram eller två..

Ghost

Igår när jag var på Oj med Patrik så hittade Patrik några filmer till ett bra pris. Men det krävdes en bra film till för att han skulle kunna tjäna på det. Så då hittade jag en som jag ville ha. Ghost med Patrick Swayze! Så då frågade jag snällt om jag kunde få den i samband med att jag var klar med min kockajävelsutbildning. Ja sa han då, ett bättre argument kunde jag inte komma på. Haha. Så då blev den min och den har vi nu sett på idag, fast det var i morse. Nu på kvällen kollade vi på en annan film han köpte, Into the wild. Som jag tycker är riktigt djup fast bra. Älskar budskapet!!

Så sköööön!


Jasses student 2010

Allt var super igår! Här har vi en klar kockajävel.. Och en Jasse som tog studenten. Här kommer ett långt bildregn. Titta och njut!
:)
Vi hade grymt kul!! Alltid <3


Beslutsångest..

Blåvit klänning imorgon eller en svartleopard???
Hjälp!!

Studentvideo 2009


Imorgon firas Jasses student!!

En av mina favorittjejer tar studenten imorgon!! :D Åh vad jag är glad för hennes skull. Det ska bli så kul. Ska på hennes studentskiva sen på kvällen och utgång och så på det sen hela natten...
Först imorgon ska jag vara i skolan för sista gången.. Då är man klar där sen!! :D Känns asnajjs.... Vi har cirka 140 hungriga studenter som ska matas imorgon. Det blir först mingelmat till champagnefrukosten, tunnbrödsrullar och sandwiches. Sen blir det tvårätters till lunch. Till varmrätt bjuds det på kycklingfilé fylld med soltorkade tomater och philiadelphia, ugnsbakad nypotatis och någon sås och sedan till dessert blir det vaniljglass och jordgubbar. Mmmm vad gott! Innan idag fixade vi med alla bord och dukade upp allt. Så fiint det blev!!
Nu för det bjuder jag på lite bilder från MIN student!!
till alla som ska ta studenten imorgon, då vill jag bara önska er en underbar dag och natt och lova mig att njuta så länge den varar för det går så fort!

Tyvärr

Har inget speciellt kul att blogga om ikväll mer än att det är bara två skoldagar kvar sen är jag klar med min utbildning! :D Känns nice. Men inte hur mycket som för jag har inget jobb ännu....
Jag kanske får jobb om jag hittar ett boende i Simrishamn omgående.
Så snälla om ni vet eller känner någon som vet så kontakta mig då. För jag skulle vilja ha ett ställe att bo på där. Det kan även vara lite hålor runt omkring... bara det är någorlunda nära.
Hej nu ska jag drömma om att jag får jobb!!
Puss

Nya!

Hoppas nu fan att det inte regnar på fredag då jag tänkte använda dem för första gången!!
Please! :D

Ett måste att se!

Kolla in trailern... denna måste jag se alltså!
Älskar sånna kärleksfilmer..

Jag kan! Jag kan!

På min garderob har jag nu tejpat upp de nyaste och de mest trendigaste plancherna! Olika köttdelar... Smart va? Ibland känner jag mig riktigt smart alltså..
Sen så har jag ritat över vad delarna heter för att ej kunna fuska... så nu varje gång jag springer förbi min garderob måste jag plugga in dem...
Jag kan! Jag kan!! (Från vänster har vi lamm till höger har vi gris och nere har vi nöt.)
Hej så länge..

OBS!

Nu ska jag PLUUUUUUUUUUGGGGGGGGGAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!! Nu vet alla om de!
Hej då!

Det kallas plugg

Jag "har ont i magen idag"... yeah... ;)
Så nu pluggar jag massa köttdelar... jag kan lammets nu och grisens... men fan heller att jag kan nöten...
Aj aj.. Jag ska nog öppna nöten och slå upp koden för fan att jag ska lära mig det för att sedan glömma bort det dagen efter provet...
Men så är det ju. Man glömmer alltid mer än hälften dagen efter man skrivit sitt prov. Jag är fan inte ensam om det eller hur?

Polisen

Förra veckan skulle jag möta en kompis för att sedan ta en promenad i det fina vädret. Jag bor ju vid massa åkrar och utanför vårt område har vi en 90-väg. (En väg som hastigheten är 90km/h på) Så i alla fall.. på denna väg brukar jag alltid cykla nerför eller uppför när jag ska till skolan eller något liknande. Alltid! Har aldrig haft några bekymmer. Vi brukar till och med promenera där.. I alla fall.. har går jag och möter min kompis, vi möts på halva vägen och står nu i mitten av denna väg. Precis då dyker en polisbil upp framför ögonen på oss och stannar.. Då säger den ena polisen till oss. "Är det lämpligt att gå här?" Vi bara. "Ehh" och så lång tystnad..Till slut förklarar vi att vi bor där och där och att vi alltid brukar gå här...
Så sjukt att dessa poliser hade så tråkigt att de var tvungna att säga till oss att inte passera där..
Men va fan?
Har aldrig hört talas om att man inte få gå där. På en motorväg har jag hört men inte här på en 90-väg
Knasigt.. För polisen måste ha varit jäkligt uttråkade. De har ju liksom hela Landskrona att ha koll på och förbättra så....
Jävla n00bs...:S

Milos 1- årskalas

Igår var vi bjudna på Milos kalas hemma hos Jenny och David i Viken. Det var superdupertrevligt med bra sällskap och skitgod mat. Smörgåstårta och sen bjöds det på supergoda kladdkakemuffins med grädde och jordgubbar. Sen efter de festades det vidare med lite öldrickande på Docken i Helsingborg. Sen blev det nattamat på Donkan som vanligt... mmmm va najjs!
Här kommer lite bilder..
Dessa fina smörgåstårtor hade Davids mor Eva lyckats göra. Mums!!
'
Den snygga och trevliga värdinnan Jenny har vi här. Bakom henne gick David..
Jens och Carran
Söta Mallakitizen
Fina dekorationer..
Desserten..god godare GODAST!
Banankakan
Födelsedagsbarnet
Sen käkade jag och Patte på Espresso House... klassikern.
Så nu ska jag försöka fokusera och öppna mina skolböcker för nu är det bara en vecka kvar tills jag är klar! Så bra jag känner mig ibland...
Puss på er

Åh jag är kär!

I denna låt. Min favorit tills jag lyssnat sönder den.. ;)

Jag på röda mattan, ey!


Pölse!!

YRAH! Detta var också länge sen. 2 år sen nu tror jag..Go Carran och Malla!

Stinsen!

Jasse och jag på Stinsen! :D För några månader sen nu..

Grattis Pilosen!

På din 1-årsdag!  Pussar och kramar önskar moster Ida
Han är som ett litet charmtroll! :D

Nails


Dessa fina naglar saknar jag att kunna ha när man arbetar i kök.  Hmm.. irriterande. Snälla Sofia fixade i all fall dessa till mig inför min bal förra året! Såååååå fina!

RSS 2.0