Bonzo, Enya & Ester <3



Ibland tar hundarna all plats i sängen.. <3

<3










Ingen egen dator

Japp. Ni läser rätt. Min egna laptop fick jag virus på vilket inte lagats än. (verkar inte funka?!) Sen fick jag låna Robin laptop och nu har istället mitt telemodem lagt av.... ÅHHHHHH

Så ni får inte se så mkt uppdatering här. Har inte orkat starta ny blogg.

Vi har ju en statiönär dator hemma men den är sååå seg. Klarar inte av de. :S

Good bye lovers.

Kära läsare!

Jag har funderat..  Jag tror jag ska starta ny blogg. Ingen vanlig blogg utan en matblogg som passar mina intressen. Ska inte ta bort denna pga alla mina bilder men jag saknar lust att blogga här nu. Kanske ni märkt... /:



Återkommer med information på namn och sådant för den nya..

INTE BESTÄMT ÄNNU!!


I skogen..

I söndags så gick vi en lite skogspromenad utanför Sanne. Då passade vi på att ta en massa bilder!



Vi tog en jäkla massa hoppbilder..





















































Massa massa fina bilder tycker jag!! Tack för en underbar helg Sanne!! <3 Måste vi göra om till sommaren tycker jag.

Nu ska jag på äventyr jag inte tänker tala om här.. ni får vänta..;)

Hos Sanne!



Lördagen började med en ganska lång resa från Helsingborg till Krisitianstad med Jasse.





Väl framme i Kristianstad mötte vi Sanne och Pernilla.





Sen därifrån körde vi en bilresa på ca 25 minuter ut i skogen..



Jag var förväntansfull som bara den...




Dukningen.. superfint!



Bål som fördrink!



Förätten: Tunnbrödskorg med laxröra. Åhhhh det var så gott. Lagom portion till förätt och jag blev väldigt imponerad.



Födelsedagsgrisen!! som faktiskt fyller 21 imorgon. Grattis i förskott!! :)



Sanne under tillagningen av varmrätten..



Oxfilé!!



Vit sparris och tomater.





Oxfilé provencal - Helstekts oxfilé med stekt potatis, rödvinsås med vit sparris och tomater.



Sen var det melodifestivalen!!



Presentöppning!







Presenterna



Desserten: Päron med after eight i ugn med vaniljglass.



Kvällen avslutades med ett stort leende på läpparna!! ;)

Nu ska jag kolla Big brother. Ni får se vad vi gjorde i söndes imorgon. Pusss babes <3






Fredag och bio!

Idag ska jag och Robin på bio!! Vi ska se den nye, Sanctum i 3D.... YEAHH!! Myyssigt! Sen imorgon ska jag hem till Sanne för födelsedagsfirande och sleepover!! Då är det melodifestivalen med ERIC SAADE!! JAAA längtar! :D Han bara måste vidare..
Nu röd curry kyckling lunch med Carran... GOO FINDUS KOCKEN!!

Min bebis! (A)

Idag har jag hämtat min bebis, kniven!! Fett snygg! :) Diskret men ändå snyggt!
Kolla in:
Köpte ny mattidning idag med, kunde inte hålla mig!! ;)
Kock - Ida
Jag älskar min bebis. Rakt in i hjärtat går den!! Hahaha ;) <3
Köpte rosor till världens finaste mamma! <3
Detta inlägg får avsluta med världens fulaste bild ;)
PUSSSS GULLUNGAR! ÄLSKAR ER! <3

Min kniv är färdig!!

Igpr fick jag ett oväntat samtal från en kninna som berättade att min kniv var redo! Och att den var superfin...:) Så imorgon ska jag hämta den tänkte jag, kan inte hålla mig mer. Har vatt sjuk och hemma för länge nu.. vill ut i se världen litta. haha..Idag har jag bara slappat. Blev jag som fick lagat maten idag med, en bacon och grönsakspaj...APGOD. Åhhh! Sen så har jag kollat på Sveriges mästerkock.. åhh man blir ju bara så inspirerad.. :) Jag ska lätt söka in där nästa år..:) (om jag vågar)

Håller på att kolla in massa billiga köksredakp på tradera... hmm va bra!! Hoppas jagh hittar något kul :)

Hörs!

Linssoppa och nybakat bröd

Hejsan! Jag fick en massa energi nyss och har nu lagat en linssoppa av vad jag hade hemma..  och de brödet jag lade upp recept på förra veckan! Brödet blev precis klart.. ska bara låta det svalna sen ska jag njuta av det med. Kunde inte hålla mig, har redan ätit av den goda soppan!! MMMMmm jag bara älskar linssoppa... pricket över i:et är ju creme fraichen.. fy farao vad gott.. När soppan är så överhet och creme fraichen så kall... perfekt!! Förutom det har ju min dator lagt av, något jävla virus har attackerat och förstört min hårddisk. Hoppas bara inte alla mina MILJONER bilder har raderats..



Sitter just nu på den allt för sega datan, mammas och lasses data. Men vad gör man inte för att uppdetera bloggen??

Bilden är ifrån 2006. Hahaha så små vi vaa..;)

Jävla virus!

Idag när man skulle starta datan upptäckte man ett jävla virus datan!! Detta har aldrig hänt mig förr och jag blev därför mycket ledsen.. Blääää hur gör man nu??? Går det att fixa??

 

Allt det där...

 

God natt.. förresten jag som trodde jag hade blivit bättre men nej fan imorse hade jag feber och nu ont i halsen och riktigt snuva....

 

OTUR! När ska man bli frisk?!

 

 


Helgen!

Shit jag känne mig mycket bättre idag!! Äntligen!! :D Natten till idag var värst.. Feber feber och sen så frös jag, yrade som fan och kunde bara inte sova.. :) Tur man hade kära Robin brevid sig. Nu i helgen har vi bara tagit det lugnt har inte orkat något annat. Men nu känner jag mig mycket bättre.. Så underbart!!
Bjuder på sköna bilder!!
Imorgon är det alla hjärtans dag!! Undra vad den dagen erbjuder... HMMMMMM?! Blir väl att gå ut med hundarna och ta disken (som vanligt) Så trött på de.. vill ha jobb....
PUSSSSSSSSS
Robin<3

Sanna Nielsen!!

Fan vad bra Sanna var ikväll i Melodifestivalen, me like!!
Är sjuk mina vänner.. feber och sånt dära.. En söt och fin kille vid namn Robin tar hand om mig nu under helgen. Hur skönt är inte de?? Idag sov vi ganska länge sen har vi bara tagit det lugnt då jag inte orkar göra ett dugg. Vi har också käkat tacos, superduper gott!! Sen en massa chips och choklad!! MJOO! Nu ska vi se Love and other drugs tillsammans.
PUSSS PÅ ERRRRR!!!!

Husman!!

Ida <3 husman!
Ikväll ser jag Mästerkocken..;) Älskart!
Löksås 4 portioner:

4 dl mjölk
2 dl grädde
2 st gullök
3 msk mjöl
3 msk smör
Salt
Peppar
Socker
Värm mjölk tillsammans med grädde i en kastrull. Skala och strimla löken och lägg den i en annan kastrull med smör i. Låt den sedan svettas några minuter. Red av med lite mjöl. Häll sedan över den varma mjölkblandningen. Smaka av med salt, peppar och socker. Vispa så tjocknar den efter hand. Jag valde att färga det lite med coloritsoja.


20 år!!

Grattis bästis!! <3
GRATTISSSS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pusssshaj

Recept på varmrätten!

Som varmrätt hade jag ju det här:
Ryggbiff och rödvinssåsmed hasselbackspotatis, ugnsbakad tomat och blomkålspuré.
Ryggbiffen stekte jag medium. Godast så tycker jag. Du steker den på hög värme och skör i kötten i mitten för att se om den är bra i färgen och sedan när du tycker de kan du lägga de för att rinna av på papper eller en ren handuk. Låt stå i några minuter. Köpte en ryggbiffbit på Ica Maxi på Råå som jag sedan skar upp själv. Superbra kvalité.
Blomkålspurén:

Ett blomkålshuvud.
Ca 5 dl mjölk
Ca 5 dl grädde
Salt och peppar
Dela blomkålen i mindre bitar. Koka ihop allt tills blomkålen mjuknat. Mixa sedan och smasätt med salt och peppar. För att vara lite nyttigare kan du byrta ut gräddmjölken med vatten. Då mixar du endast kålen.
Rödvinssåsen:
1 schalottenlök
1-2 msk smör
2 msk råssocker strö
4 dl rödvin
4 dl vatten
1 msk balsamvinäger
4 msk koncentrerad kalvfond
1 msk maizena stärkelse
salt
nymalen svartpeppar
Finhacka löken och fräs den sedan med smör i en kastrull. Den får inte ta färg. Tillsätt sedan råocker, vin, vatten, balsamvinäger och kalvfond. Låt det sedan koka upp. Rör nu ut med maizena med vatten. Undik klumpar, vispa noga. Häll i det i såsen ich vispa. Koka upp och sila såsen från löken. Smaka nu av med salt och peppar. Obs vänta alltid med att smaka av med salt och peppar. Det finns ju slat och peppar i kalvfonden. Detta kan ju ge smak. Vänta med de och sen om du tycker att såsen behöver mer salt. Salta då!
Hasselbackspotatis:

Skala potasisen. Skär tunna skivor i den utan att den ska gå igenom. Smält smör och häll över. Ta på ströbröd och in o ugnen i ca 40 min på 225 grader. Ha lite smält smör i botten med så att inte potatisen fastnar. Salta!
Ugnsbakad tomat:

Dela tomaterna på mitten. Salta och peppra. Jag valde att ta citronpeppar. På med olivolja och jag tig finhackad persilja. In i ugnen tills de fårr fin färg ca 15 min. Servera dem heta!
Slutligen min dessert som var en limemousse med citronkräm och kanelcrumble.
Limemousse för 6-8 personer:
2 gelantinblad
Saften av 4 limefrukter
2 dl strösocker
2 äggvitor
2 dl lätt creme fraiche
Lite rivet skal från limefrukterna till garnering
Blötlägg gelantinbladen. Pressa saften från limen och fyll på med vatten så det blir ca 2 dl. Häll över i kastrull och ta i hälften av sockret. Rör på svag värme tills sockret löst upp sig. Öka sedan värmen och låt sjuda upp. Ta bort kastrullen från värmen och lyft upp gelantinbladen och lägg dem i den varme limelagen och rör om tills de smält. Lät det svalna helt. Häll äggvitorna i en skål och vispa med elvisp till ett vitt skum. Vispa ner resten av sockret lite i taget tills de har löst sig och äggvitorna känns fatsa. Vispa sedan creme frache lätt i en anna skål och rör sedan ner den kalla limelagen. (Den ska vara lös vid detta stadiet). Vänd ner den vispade äggvitan och skeda sedan upp moussen i små portionsglas. Ställ moussen sedan kallt i några timmar innan servering så den stelnar. Garnera med lite rivet limeskal före servering.
Citronkräm:

2 dl socker
3 ägg
2 citroner
50 smör
Vispa ihop socker och ögg i en kastrull. Pressa saften från citronerna och tillsätt den i äggsmeten. Värm det sedan på väldigt svag värme. Det får absolut inte koka! Rör då och då med en träslev tills det tjocknat i ca 15 min. Ta kastrullen från värmen och rör sedan i smöret. Låt krämen svalna och förvara i lämplig burk.
Kanelcrumble (smuldeg med mjöl):
2 tsk vaniljsocker
3 msk strösocker
3,5 dl vetemjöl
150 g smör
1-2 tsk kanel
Detta kan nog halveras för det blir ganska stor mängd.
Blanda allt i en bunke och tryck ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda tills den blivit hård och fått lite lite färg. Låt svalna och mixa sedan sönder den i småbitar. Färdig! Funkar att ha till alla möjlija desserter. Passr till glass och det mesta. Prova själv.
Hoppas ni också provar dessa recept själva och får nytta av dem. Väldigt enkla och goda resultat. Kan säga att gästerna blev supernöjda!
Puss säger jag och tackar för mig ikväll!
<3

Kärlek!


Fick dessa två fina rosor av Robin i fredags. En lite ljusare och en mörkare. FINA!! Tack finaste Robin! <3

Recept på förätten och brödet!

Tänkte börja med att skriva ner mina recept jag använde mig av under min middag i fredags.
Snabbt och enkelt bröd (250 grader i ugnen)



25 g jäst
3 dl ljummet vatten (37 grader)
2 msk olivolja
2 dl skrädmjöl ellr gramhamsmjöl
ca 5,5 dl vetemjöl
1 tsk salt
Såhär går du tillväga:
Finfördela jästen i små bitar och blanda det med det ljumna vattnet i en bunke tills det löst upp sig. Därefetr i med oljan och grahamsmjölet som jag valde att ta. Sist blandar du i mjölet med saltet och arbetar ihop till en deg i ca 5 min. Låt jäsa under bakduk i 30 min. Nu kan du sätta ugnen på 250 grader. när degen jäst sina 30 minuter tar du up den på en mjölad arbetsyta och arbetar in den lite. Därefter delar du in den i två delar och gör du två avlånga baguetter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Skär några diagonala snitt med en kniv. Grädda mitt i ugnen i ca 12 min.
Potatis och purjolökssoppa för 4 portioner



4 potatisar
2 purjolökar
smör
1 tsk rosmarin
0,5 tsk dragon
2 st grönsakbuljongtärningar
5 dl vatten
5 dl mjölk
2 dl creme fraiche
Lite finhackad persilja
Salt och peppar
Skala och skiva potatisen. Strimla purjolöken och fräs den sedan med smör i en kastrull. Tillsätt potatis, rosmarin, dragon, buljongtärningar och vätten. Låt koka i 15 min. Mixa sönder grönsakerna och häll sedan i mjölken och hälften av creme fraichen. Koka upp igen och smaka av med salt och peppar. Strö över perilja och en klick creme fraiche före servering.



Min födelsedagsmiddag!

Sorry för kass uppdatering mina vänner. Det har ju varit melodifestival och annat kul.. så! Men nu tänker jag lägga upp en massa bilder från min middag i fredes. Jag höll på att förbereda för den hela hela dagen, lagade mat, bakade bröd, städade, diskade och tände massa ljus. Det var en supersduper trevlig kväll med massa glädje. Maten blev riktigt bra! Fick en riktigt stor låda till present av vännerna, Pernilla, Jasmine och Sanne. De hade köpt lite chips och ostbågar, cola, någon öl, tamponger, kondomer, lotion, parfym och massa annat kul. Längst ner i denna stora flyttlåda låg den stora prsenten, en stor kokbok som jag önskat mig. Allt om mats stora kokbok. Åhhhhh!! Tack snälla för ni kom och åt av min mat och för att ni förgyllde min dag. Love ya! <3
Förberedelser. Jag fick smaka på precis allt under hela dagen.. Så är det när man lagar mat. Ska det vara bra ska det vara jättebra!
Dukningen!
Maten!! Soppan eller förätten, som var en potatis och purjolökssoppa. Varmträtten, som var hasselbackspotatis som jag hade brevid, rödvinsås, ugnsbakad tomat med blomkålspuré. Till dessert bjöd jag på en limemousse med citronkräm och kanelcrumble.
Presentöppning!!
ÄLskar oss! <3 Tack för allt!!

LÖRDAG!

Bjuder på en bild från mitt släktkalas för några helger sen! Till vänster Tessan och till höger Carran. I mitten ser ni födelsedagsgrisen. ;)
En mycket fin bild tycker jag!
Ikväll är det melodifestivalen.. åhhh me love! <3

Allt fixat!

Ljusen är tända, huset städat, maten klar och här sitter jag och bara väntar en timme innan tjejerna kommer. Bra va? Hela dagen har jag bara fixat för ikväll. Började med min dessert eftersom den skulle vara kall, så den har bara stått i kylen hela dagen och väntat. Sen fixade jag min förätt som är en potatis och purjolökssoppa. Sen så började jag med varmrätten och sen märkte jag att jag hade tid så jag bakade mina nyttiga bauguetter därefter gjorde jag min sås, rödvinssåsen. Nu sitter jag bara här och ska nu strax ta in hasselbackspotatisen i ugnen och även min tomat. Mmmm vad gott det ska bli! :) Hoppas de andra tycker det med.. ;) Och att de också är lika hungriga som jag är. Har knappt velat äta för har varit helt inne och fokuserad i vad det var jag höll på med..;)
Nu ska jag ta in potatisen och tomaterna. Vi hörs!! <3 Ska ta en massa bilder som ni får se imorgon, lovar..
PUSSSSAR!!

NUU!!

ÅRETS KOCK PÅ SVT 1

UTAN KOCKKNIV :(

Halloj mina sköna! Kom precis hem. Har handlat allt till maten imorgon och sen så shoppade jag lite till mig själv med Carran på stan. En tröja, nya solbrillor (ovanligt?), örhängen, strumpor (kanske det tråkigaste att köpa?!?! men nödvändigt) och en sjal/halsduk. Sen köpte jag lite rödvin på systemet.. andra gången man handlade där.. mjao vad kul.. haha! Vinet skulle passa till min varmrätt.. så ja det var ju bra. Sen så lämnade jag in min kniv för gravering, ska skriva in "Kock-Ida". Haha, coolt va? :D Man kunde ha 10 st bokstäver till ett pris då tänkte jag utnyttja alla bokstäver.. Så det fick bli de istället för bara Ida eller så. Men sen så skulle detta ta ca en vecka att göra och det fick jag ta då tänkte jag... Men sen nu när vi handlade mamma och jag så kom jag på att jag skulle ju ha middag imorgon.. UTAN MIN KOCKKNIV!! Så dumt av mig att lämna in kniven dagen innan de.. Förstår ni? Skitsamma. Störigt vilket fall som. Mamma och jag har i alla fall skrattat ihjäl oss på de. Ibland tänker inte lilla Ida så tyvärr. :P
Här bjuder jag på dagens shopping från favoritbutikerna Gina tricot och H&M. Obs brillorna är ifrån Lindex.
PUSSSGURKA!

OMG!

Jag känner mig taskig. Har inget kul att uppdatera för er gullungar som läser. Eller?
Idag efter jag sett Mästerkocken såg fick jag  en massa inspiration och slängde ihop en chokladmousse med jordjubbssylt. Det blev väl bra då jag slängde ihop det på fem minuter..
Vad ska jag göra imorgon? Humm.. ska nog simma några längder och träffa kockarna på Mollbergs. Kanske ska praktisera där.. Pallar inte sitta hemma längre och glo...
Pusssssss vi hörs! På fredag blire tjejmiddag för att fira min 20årsdag. Ska bjuda på tre rätters... Ska bli riktigt najs!
Ses <3

RSS 2.0